Γράμματα & Τέχνες

Ευάγγελος Σόρογκας

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ο πατέρας του γεννήθηκε στην Μηλεα Θεσπρωτίας. Είναι καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1990 (Τμήμα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης). Είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων COLUMBIA και NORTHEASTERN ILLINOIS των Η.Π.Α. όπου και δίδαξε.

Υπήρξε τηλεοπτικός παραγωγός και σκηνοθέτης στα κανάλια WCIU, WSNS του Σικάγου και του CABLE MANHATTAN της Νέας Υόρκης. Προτάθηκε φιναλιστ, για το βραβείο "ΕΜΜΥ" της Εθνικής Ακαδημίας τηλεοράσεως ΗΠΑ. Διδάσκει επίσης στην εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης τμήμα ακόλουθων τύπου. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε θέματα επικοινωνίας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις: "Η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης στο Αθηναϊκό κοινό", Εκδόσεις: ΕΚΚΕ 2000, "Επικοινωνία και κοινωνία από τον 20ο στον 21ο αιώνα", Εκδόσεις: Καστανιώτη 2000.

Είναι πρόεδρος της "Επιστημονικής Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ" αντιπρόεδρος του "Σκυρώνειου Μουσείου" Γλυπτικής, αντιπρόεδρος της "Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων" και γενικός γραμματέας της "Ταινιοθήκης της Ελλάδος".

Τίμησαν τη γενέθλια γή της Μουργκάνας με την πνευματική τους προσφορά...